Ρε Αμερικάνε θα μας τρελάνεις. Μπανεράκι του ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχεις, αλλά αυτά που λες είναι απο μόνα τους μπανεράκι
Εγώ απλά θα αναφέρω αυτά που άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή την Δευτέρα το μεσημέρι από τον δεδηλωμένο ΠΑΟΚΤΣΗ δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του EXTRA SPORT Στέλιο Γρηγοριάδη στην εκπομπή του.
"Ερωτώ, αν αντί του Γεωργιάδη ήταν παίκτης του Ολυμπιακού και στη θέση του Καράμπελα ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ, θα υπήρχε έστω κι ένας ΠΑΟΚτσής σε όλη την υφήλιο που να μην έλεγε ότι ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα;
Ερωτώ και πάλι, αν παίκτης του ΠΑΟΚ σε αγώνα με τον Ολυμπιακό μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και γυρνάει τη μπάλα με στόχο να τη δώσει σε συμπαίκτη του για να βάλει γκολ και παρεμβληθεί χέρι παίκτη του Ουλυμπιακού, υπάρχει έστω κι ένας ΠΑΟΚτσής σε ολόκληρη την υφήλιο που να μην έλεγε ότι ήταν πεντακάθαρο πέναλτι;"
Λοιπόν φίλε Αμερικάνε, η ενέργεια του Γεωργιάδη ήταν όντως αντιαθλητική και βλέποντάς την στο βίντεο ξανά και ξανά καταλήγουν ΟΛΟΙ (ακόμη και οι ίδιοι οι παράγοντες του ΠΑΟΚ σε κατ' ιδίαν συζητήσεις) ότι ήταν εσκεμμένη και είχε στόχο να χτυπήσει τον αντίπαλο παίκτη. Το αν τη χαρακτηρίσει κάποιος εγκληματική ή όχι είναι θέμα δικό του. Πάντως αντιαθλητική και εσκεμμένη είναι αναμφισβήτητα.
Και φυσικά, το ότι έχουν γίνει στο παρελθόν παρόμοιες φάσεις με θύματα παίκτες του ΠΑΟΚ, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αναιρεί τη βαρβαρότητα και τον αντιαθλητικό χαρακτήρα της ενέργειας του Γεωργιάδη. Εγκληματικές ίσως να ήταν κι εκείνες (αν τις δω θα σου πω), σίγουρα όμως εγκληματική είναι και η συγκεκριμένη.
Και επιπρόσθετα, αν ο Γεωργιάδης χαρακτηρίζεται εγκληματίας, τότε ο Σταυρίδης είναι συνεργός στο έγκλημα και όλοι όσοι δεν τον παρέπεμψαν μπορούν να κατηγορηθούν για υπόθαλψη και των δυο τους.
Αυτό είναι το ένα σκέλος.
Στο άλλο τώρα. Από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο παίζεται με κάποιους κανόνες, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι ότι τις αποφάσεις τις παίρνει ο διαιτητής, ακόμη κι αν θεωρείται ανίκανος ή στημένος, και αμφότερες οι ομάδες τους αποδέχονται - εξ ου και μπαίνουν στο γήπεδο να αγωνιστούν - είναι υποχρεωμένες να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διεκδικήσουν τη νίκη.
Ο διαιτητής όφειλε να αποβάλει άμεσα τον Γεωργιάδη και να δώσει το πέναλτι, αν εφάρμοζε τους κανόνες του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι γενικώς παραδεκτό. Δεν το έκανε. Είτε επειδή έτρεφε συμπάθεια προς τον ΠΑΟΚ είτε επειδή είναι ανίκανος. Δεν υπάρχει τρίτη εκδοχή. Και στις δύο περιπτώσεις ο Άρης έπρεπε να βάλει το κεφάλι κάτω και να παίξει το καλύτερο παιχνίδι του. Αυτό όμως δεν έγινε. Ο Άρης αφού αδικήθηκε κατάφωρα, στη συνέχεια έκανε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του και δίκαια έχασε. Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10 παίκτες από το 5' και αν έδινε το πέναλτι στο 0-0. Μπορεί όμως και να μην ήταν. Με την συγκεκριμένη εμφάνιση του Άρη, μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν ακριβώς το ίδιο, ακόμη κι αν εφαρμοζόταν οι κανονισμοί.
Το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στον Άρη να παίξει σύμφωνα με τους κανονισμούς και στον ΠΑΟΚ να κερδίσει σύμφωνα με αυτούς. Κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να πω κατακριτέο. Όπως κατακριτέο είναι και το ότι στα ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, υπάρχουν θεατές μόνον της μιας ομάδας. Αυτό είναι - κατά την προσωπική μου άποψη πάντα - κατάντια.
Κι ας ευχαριστώ αυτούς που απαγόρευσαν την είσοδο οπαδών του Άρη στο γήπεδο για να μην έχω στο νου μου που θα πρέπει να αφήσω το αυτοκίνητό μου για να μην το βρώ σπασμένο, μιας και έχω την τυχερή ατυχία να μένω δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Είναι κατάντια!!!
Όπως κατάντια επίσης είναι να βγαίνουν στα ραδιόφωνα διάφοροι και να δίνουν συγχαρητήρια στον υπέροχο κόσμο του ΠΑΟΚ, γιατί λέει στάθηκε στο ύψος του, διότι- άκουσον άκουσον - όταν πήγανε οι παίκτες του Άρη να εκτελέσουν κόρνερ δεν πέταξαν κέρματα και μπουκάλια και όλα τα συναφή. Τους συγχαίρουν δηλαδή για το αυτονόητο!!! Α ρε Θάτσερ που χρειάζεται...